over Petra Louise Muris

Welkom!

Mijn naam is PetraLouise Muris (Petronella Louise Muris, geb: 1 april 1950), kinderboekenschrijfster.

Zoals vele mensen een bepaald talent hebben en er iets mee doen, ben ik gaan schrijven. Tekenen deed ik altijd wel. Rond 1980 schreef ik korte verhaaltjes in de ledenkrant van speeltuinvereniging Buvelio te Rijswijk (ZH). De verhalen die bewaard bleven heb ik gebundeld en op internet geplaatst via kinderboek-online.nl.

Petra Louise MurisSinds 26 november 2007 verschijnen mijn kinderboeken op het internet daar een poging van het eerste boek uit te geven was mislukt. Dat boek is 'Johan in de kast' en telde toen 176 bladzijden. Dat bleek te lang en moest danig ingekort worden waardoor veel tekst verloren ging. Ik wist toen nog niet dat kinderen liever korte verhalen lezen.  Hoe dan ook, ik had geen geld om het boek uit te geven en ook de mensen niet die dat boek moesten afnemen.

Daar de meeste kinderen niet van lezen houden maar dat toch moeten, is kinderboek-online.nl ideaal. Alle boeken zijn gratis te lezen en als het mogelijk was verscheen er maandelijks een nieuw boek met gekleurde plaatjes. Alles is te downloaden op tablets, telefoons, e-readers en dergelijke.

Voor het gemak gebruik ik bij te lange of te moeilijke woorden een streepje om het woord te delen. Er staat 1 dyslexieboek van mij op de website. Daar ik het tekenen en schrijven op een moderne computer te complex vind, werk ik offline op een oude computer met Windows 98 en Microsoft Paint. Tekenen doe ik dus met de muis en pixel voor pixel.

De site kinderboek-online.nl is kindvriendelijk en veilig. Er verschijnt geen reclame. Per maand worden ongeveer 3 a 4000 boeken gedownload. Hopelijk krijg ik zoals een olievlek wat meer bekendheid want ik werk niet commercieel en zal daarom nooit in de boekenprijzen vallen omder er niets aan mij te verdienen valt. Je moet dus toevalligerwijs op de site terechtgekomen zijn omdat je een gratis kinderboek zoekt. Ik heb boeken geschreven voor 11 plussers, veel voor 7 a 8 jarigen en voor de kleutertjes. Al mijn boeken zijn wereldwijd geregistreerd en vallen onder het auteursrecht. In juli 2018 is mijn laatste kinderboek "Robot" voor kinderen rondom 10 jaar. Daarnaast heb ik een geschiedenisverhaal gepubliceerd voor 11 jarigen. Dat boek geeft in korte zinnen de geschiedenis van Nederland weer en is vanaf deze pagina gratis te downloaden. Er staan 166 boekjes van mij op internet.

Via kinderboek.online heb ik kinderboeken en voorleesverhalen gepubliceerd waaronder een serie over Aartje Langstaartje, het boek Johan in de kast en het door een voor mij onbekend persoon via nieuwsgroepen gedeelde boek 72 hoog.  Mijn laatste boek heet 'Hoe Nederland ontstond voor kinderen vanaf 11 jaar'. In 26 pagina's vertel ik over de geschiedenis van ons land. Dit boek kan via kinderboek-online.nl en via deze pagina gedownload worden. Ook staat mijn laatste kinderboek Robot via deze pagina downloaden.

Mocht u mijn boeken via nieuwsgroepen, torrents of via sites zoals bijvoorbeeld docplayer, scribd of tixpdf hebben gepubliceerd dan verzoek ik u om deze direct te verwijderen. De boeken zijn immers auteursrechtelijk beschermd en u heeft geen toestemming voor herpublicatie en het online delen.Hoe Nederland ontstond - geschiedenisverhaal voor kinderen vanaf 11 jaar. Robot - kinderboek voor kinderen vanaf 10 jaar.