Welkom op mijn website!

Mijn naam is PetraLouise Muris (Petronella Louise Muris, geb: 1 april 1950), kinderboekenschrijfster.

Zoals vele mensen een bepaald talent hebben en er iets mee doen, ben ik gaan schrijven. Tekenen deed ik altijd wel. Rond 1980 schreef ik korte verhaaltjes in de ledenkrant van speeltuinvereniging Buvelio te Rijswijk (ZH). De verhalen die bewaard bleven heb ik gebundeld en op internet geplaatst op kinderboek-online.nl.

Sinds 26 november 2007 verschijnen mijn kinderboeken op het internet daar een poging van het eerste boek uit te geven mislukte. Dat boek is Johan in de kast en telde toen 176 bladzijden. Dat bleek te lang en moest danig ingekort worden waardoor veel tekst verloren ging. Ik wist toen nog niet dat kinderen liever korte verhalen lezen.  Hoe dan ook, ik had geen geld om het boek uit te geven en ook de mensen niet die dat boek moesten afnemen.

Daar de meeste kinderen niet van lezen houden maar dat toch moeten, is kinderboek-online.nl ideaal. Alle boeken zijn gratis te lezen en als het mogelijk was verscheen er maandelijks een nieuw boek met gekleurde plaatjes. Alles is te downloaden op tablets, telefoons, e-readers en dergelijke.

Voor het gemak gebruik ik bij te lange of te moeilijke woorden een streepje om het woord te delen. Er staat 1 dyslexieboek van mij op het net. Daar ik het tekenen en schrijven op een moderne computer te complex vind, werk ik offline op een oude computer met Windows 98 en Microsoft Paint. Tekenen doe ik dus met de muis en pixel voor pixel.

De site kinderboek-online.nl is kindvriendelijk en veilig. Er verschijnt geen reclame. Per maand worden ongeveer 3 a 4000 boeken gedownload. Hopelijk krijg ik zoals een olievlek wat meer bekendheid want ik werk niet commercieel en zal daarom nooit in de boekenprijzen vallen omder er niets aan mij te verdienen valt. Je moet dus toevalligerwijs op de site terechtgekomen zijn omdat je een gratis e-book zoekt. Er zijn boeken voor 11 plussers, veel voor 7 a 8 jarigen en voor de kleutertjes.

Al mijn boeken zijn wereldwijd geregistreerd en vallen onder het auteursrecht. Rond 1 juli 2018 verschijnt mijn laatste boek "Robot" voor kinderen rondom 10 jaar. Er staan dan 166 boekjes van mij op internet.